Comfortabel duurzaam wonen

Groene mobiliteit voor een oase van rust

Groene mobiliteit is de rode draad doorheen het Potuit project. Zowel boven- als ondergronds zijn fietsenstallingen voorzien, en een fietspad doorkruist het parkgedeelte. Dat garandeert de goede ontsluiting van het project naar de omliggende wijken.

Het park is bovendien autovrij. Parkeren in Potuit kan enkel ondergronds. Cambio autodelen wordt aangemoedigd, net als het gebruik van het openbaar vervoer. Voor de deur bevindt zich een busknooppunt, en station Gent Dampoort ligt op wandelafstand.

De doordachte groene mobiliteit maakt Potuit tot een oase van rust. Hier is de luchtkwaliteit beter, krijgt de natuur meer plaats en kunnen kinderen in alle veiligheid kind zijn.

Het warmtenet garandeert u een complete ontzorging

Bij Potuit geniet u van een eigen warmtenet, waarop alle parkappartementen en -woningen worden aangesloten. Uw energie komt dus direct uit de aarde, en niet van gas of een andere fossiele brandstof.

Het geothermische warmtenet van Potuit biedt tal van pluspunten – voor u als bewoner, voor het milieu en voor uw portemonnee. Omdat u geen fossiele brandstoffen verbruikt, hoeft u niet wakker te liggen van gasprijzen die de pan uitswingen.

Geothermie warmtenet Potuit Istoir
Geothermie warmtenet Potuit Istoir

Bovendien ligt de energievoorziening van Potuit in handen van Energent, een zogenaamde “ESCo”. Deze “Energy Service Company” garandeert u als verbruiker een complete ontzorging. Energent levert niet alleen de energie, maar waakt ook over het optimale rendement en het zorgvuldige beheer van het warmtenet. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over onderhoud en herstellingen. Als ESCo regelt Energent dat allemaal voor u.


Balansventilatie met warmterecuperatie voor een comfortabele warmte

De woonoplossingen van Camino – waarvan Istoir deel uitmaakt – behoren tot de meest energiezuinige van Vlaanderen. Het gemiddelde verbruik ligt 60% lager dan bij de doorsnee Vlaamse woning. En dat is goed nieuws voor de rekening van uw verwarming, water en elektriciteit.

De uitstekende prestaties in Potuit zijn te danken aan onder meer een zorgvuldig uitgewerkte isolatieschil en balansventilatie met warmterecuperatie.

De balansventilatie zorgt voor de continue aanvoer van verse lucht en afvoer van gebruikte lucht. Bij de aanvoer van verse lucht worden pollen en fijn stof meteen weggefilterd. De permanente monitoring op CO2 en waterdamp en de continue afvoer van vervuilde lucht zorgen dat er voldoende zuurstof aanwezig blijft in de ruimte, zodat u geen last krijgt van hoofdpijn of vermoeidheid. U bent continu verzekerd van een uitstekende luchtkwaliteit.

Tegelijk vindt ook warmterecuperatie plaats, wat gevoelig energie bespaart. Het systeem onttrekt warmte aan de gebruikte lucht en voegt deze toe aan de verse, koudere lucht. Dat voorkomt een vervelend tochtgevoel, terwijl uw energierekening er wel bij vaart.

Het resultaat is een behaaglijke warmte, die goed is voor uw gezondheid, uw budget en de planeet.

Potuit parkappartementen geothermie

Klimaatrobuust bouwen

Project Potuit houdt ook rekening met het groeiende aantal hittedagen dat we te verwerken krijgen. Het warmtenet zorgt niet alleen voor warmte in de winter, maar kan ook ingezet worden om de woning een paar graden te koelen bij zeer warm weer. Dit gebeurt passief, wat het energieverbruik zeer laag houdt – veel lager dan bij klassieke airconditioning.

Ook de groene omgeving creëert mee een koele plek in het warme stedelijke weefsel. De bestaande bomen, de nieuwe groene elementen en de waterelementen zorgen voor verdamping tijdens warme zomerdagen. De beschaduwing van het groen op de gebouwen en de verhardingen verminderen opwarming. Dat alles maakt van Potuit een uitermate frisse plek om te verblijven.

Het energiebeheer van Potuit is toevertrouwd aan Energent, een plaatselijke burgercoöperatie gespecialiseerd in hernieuwbare energie.

Download het nu

Potuit magazine.

Bekijk plannen en ontvang informatie die niet op de website staat.

Download het nu

Meer weten over Potuit en het warmtenet?